İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Bölümümüz tarafından 16.05.2018 tarihi itibariyle yayımlamış olduğumuz 2018/15 sayılı Sirkülerimizde, geçmiş dönemlere ilişkin sigorta primi teşvik iadeleri ile ilgili olarak sona yaklaşılmasına karşın, Sosyal Güvenlik Kurumunun konuya ilişkin henüz bir genelge yayımlamamış olduğu ve 7103 sayılı Kanun gereği 31.05.2018 tarihine kadar müracaat etmek gerektiği, Kurumun son anda söz konusu genelgeyi yayımlaması halinde ise müracaatlarda yoğunluk yaşanacağından bahisle, belirtilen sirkülerin ekinde yer verilen dilekçe ile Sosyal Güvenlik Kurumuna müracaatta bulunulması tavsiye edilmişti.

 

Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu, 17.05.2018 tarihi itibariyle https://uyg.sgk.gov.tr/IsverenSistemi web adresinde, “İşveren” modülünün altında “Teşvik ve

Tanımlar”, “5510/ EK 17. Madde Teşvik Kanun No Değişikliği” sekmesi tıklandıktan sonra açılan pencerede “BAŞVURU” butonu tıklanarak, varsa daha önce yapmış olduğunuz başvurunun evrak tarihi ve sayısı ile İBAN numarası girildikten sonra “ONAYLA” butonu tıklanıp başvuru süreci tamamlanacaktır.

Onaylama işlemi tamamlandıktan sonra “BAŞVURU” butonunun hemen yanında bulunan sekmeden başvurunun PDF formatında bir dökümünün alınarak muhafaza edilmesi gerekmektedir.

 

2018/15 sayılı sirkülerimiz gereği henüz müracaatta bulunmamış firmalarımızın yukarıda açıklanan şekilde elektronik ortamda müracaat etmeleri; daha önce müracaatta bulunmuş olanların ise bir kez de elektronik ortamda başvurmaları önem arz etmektedir. 

Elektronik ortamda yapılacak müracaatlara ilişkin PDF dökümünün bir örneğinin, müracaatın takibi anlamında ismailotlubel@gmail.com adresine gönderilmesi uygun olacaktır.