SERİ    : 2020/08/55                                                                                                                                TARİH : 18/08/2020

KONU :KÇÖ ve Pandemi Teşviki ile İlgili SGK Ekranı Açıldı

Bilindiği üzere, 7252 sayılı Kanun ile 4447 sayılı Kanuna eklenen Geçici 26. madde kapsamında, 1/7/2020 tarihinden önce kısa çalışma başvurusunda bulunmuş olan özel sektör işyerleri ile nakdi ücret desteğinden yararlanan işyerlerinde; kısa çalışmanın sonlandırılması ve haftalık normal çalışma süresine dönülmesi durumunda prim desteği verilmesi öngörülmüştü.

Söz konusu destek, 31/12/2020 tarihini geçmemek üzere kısa çalışmanın sona erdiği tarihi takip eden aydan itibaren üç ay süreyle uygulanacaktır.

Destek tutarı; sigortalının kısa çalışma ödeneği veya nakdi ücret desteği aldığı ortalama gün sayısının, prime esas kazancın günlük tutarı ile çarpımı sonucu bulunacak matraha isabet eden sigortalı ve işveren hissesinin tamamı kadar olacaktır. Dolayısı ile bu tutar günlük, (1 x 98,10 x %37,5) 36,79 TL. olarak hesaplanacaktır.

Söz konusu teşvikle ilgili tanımlama ekranı https://uyg.sgk.gov.tr/IsverenSistemi uygulamasında açılmıştır.

https://uyg.sgk.gov.tr/IsverenSistemi uygulamasına giriş yaptıktan sonra aşağıdaki adımlar izlenerek teşvik kayıtları oluşturulabilecektir.

 

1.   ADIM

Kısa Çalışma Ödeneği veya Nakdi Ücret Desteğinden yararlanan sigortalının T.C. numarası “İşe Girişi Olan Sigortalı T.C. Kimlik No” bölümüne gir,

2.   ADIM

SORGULA butonuna tıkla,

3.   ADIM

Açılan listeden sigortalıyı seç ve DEVAM butonuna tıkla,

4.   ADIM

Teşvik listesinden “7252/4447/GEÇİCİ 26. MADDE (KÇÖ-NÜD YARALANANLAR)” menüsü seç,

5.   ADIM

En alt sekmede yer alan “Teşvikleri Kaydet” butonuna tıklayarak ilgili kişi için teşvik tanımlamasını gerçekleştir.

            Bilgilerinize sunulur.

 

Bülent KONCA

İsmail OTLUBEL

Mehmet DEMİR

Yeminli Mali Müşavir

SGK E. Başmüfettişi

Yeminli Mali Müşavir